Utrinki s srečanja flavtistov, oboistov in fagotistov ZPGŠ v Novi Gorici

V soboto, 18. marca 2017, je bilo na Glasbeni šoli Nova Gorica slišati živahno dogajanje. Okrog 80 mladih flavtistov, oboistov in fagotistov so se skupaj s svojimi profesorji zbrali na srečanju Zveze primorskih glasbenih šol.

 

 

Na celodnevnem glasbenem druženju so utrjevali profesionalne vezi, sklepali nova prijateljstva in s pripravami na večerni koncert, ki je okronal flavtistično srečanje, dopolnjevali glasbeno znanje ter si pridobivali izkušnje.

Na večernem koncertu, ki je potekal v koncertni dvorani, so nastopile posamezne solistke, komorna skupina in za konec združen orkester flavtistov in flavtistk pod vodstvom Irine Perose. Kot solistke so se predstavile Neža Mahorčič, Tia Saša Gartner, Vita Kutin, Žana Sovdat, Alenčica Rejc, Anamarija Vuga, Eva Faganelj, Tinkara Kobal in Katarina Lozar. V kvartetu flavt so nastopile Janina Marušič, Jasna Brecelj, Andreja Bensa, Jana Lavrenčič.

Skratka dan posvečen flavti je na Glasbeno šolo Nova Gorica privabil veliko ustvarjalnih, dela in napredka željnih glasbenikov, ki so vnesli v tisto sobotno popoldne energijo, veselje in smeh.

V zdruenem orkestru flavt so sodelovali učenci in profesorji glasbenih šol Vinka Vodopivca Ajdovščina, Cerknica, Glasbene matice Trst, Ilirske Bistrice, Logatca, Kopra, Nove Gorice, Sežane, Tolmina in Vrhnike.

Zahvaljujemo se mentorjem, ki so pripravili solistične in komorne nastope (Tamara Tretjak, Ivana Barčić-Mišić, Nika Hribar, Andreja Konjedic Lenardič, Armando Mariutti, Jelena Pešić, Iris Risegari) ter pianistom, ki so solistke spremljali (Miha Štokelj, Helena Rot, Andreja Konjedic Lenardič, Ana Knez, Bernarda Paškvan) in dirigentki Irini Perosi.

Organizatorka dogodka je bila Ana Černic.

 

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)