Pogled nazaj: v aprilu je Trio Amicus slavil na Sviréli in v Požarevcu

14. mednarodno tekmovanje pihalcev Požarevac
Srbija, 20. in 21. april 2017

Glasbena šola Stevan Mokranjac v Požarevcu je šola z dolgo tradicijo. Njeni začetki segajo v letu 1948 in danes je v njene programe vpisanih okrog 800 učencev. Flavtistka Eva Faganelj ter Trio Amucis v sestavi flavtistke Eve Faganelj ter flavtistke Katarine Lozar in pianistke Eme Gregorič (GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina), ki jih mentorsko usmerja prof. Armando Mariutti, so osvojili visoke nagrade.

Štirinajsto leto zapored je šola priredila mednarodno glasbeno tekmovanje za pihala in komorne skupine s pihali. Učenke z Glasbene šole Nova Gorica in Ajdovščina so pod mentorstvom Armanda Mariuttija ter korepetitorjev Miha Štoklja in Bernarde Paškvan prinesle v tem letu nove uspehe:

SOLO FLAVTA
Eva Faganelj (Glasbena šola Nova Gorica), flavta 1. kategorija / 96 točk / 1. NAGRADA

 

KOMORNA SKUPINA S PIHALI
Trio Amicus (Eva Faganelj in Katarina Lozar – flavti, Ema Gregorčič – klavir) / 100 točk / 1. NAGRADA / LAVREAT

Flavtistka Katarina Lozar z Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina je v 1. kategoriji osvojila 100 točk in postala lavreatka. Prejela je tudi posebno nagrado Lyra Style. Ta nagrada je letošnja novost tekmovanja. Organizatorji so ga uvedli za nagrajevanje najboljše izvedbe tekmovalnega programa.

***

9. mednarodno glasbeno tekmovanje Svirél
Nova Gorica, Dobrovo, Vipolže, 24. marec – 9. april 2017

8. aprila 2017 se je Trio Amicus uvrstil med najboljše na 9. mednarodnem glasbenem tekmovanju Svirél v Vili Vipolže v Goriških brdih.

Trio Amicus je tekmoval v disciplini komorne skupine s pihali, trobili, tolkali. Dosegel je 99 točk in zlato priznanje. Skupina je za svoj nastop prejela tudi dve posebni nagradi: denarno in umetniško sliko italijanskega umetnika Barnabe Ghislenia.

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)