Goriška zgodba: 70 let popularne glasbe na Goriškem

Goriška zgodba: 70 let popularne glasbe na Goriškem je povezala več kot sto petdeset goriških glasbenikov in pevcev. Glasba vedno znova potrjuje, da je univerzalen jezik, ki združuje. Na tem edinstvenem projektu so se na skupnem odru za isto poslanstvo družili ljubiteljski in profesionalni ustvarjalci s celotne Goriške.

Fotografije: David Verlič in Mateja Pelikan

Dogodek je prestopal generacijske in žanrske meje. Vsi so muzicirali z istim namenom, pokloniti se 70. rojstnemu dnevu mladega primorskega mesta in 70 letom goriške popularne glasbe, ki kot kaže, je igrala na čustva mnogih oboževalcev. Polne tribune in sedišča v Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj so skandirale nepozabnim pesmim od Lep pozdrav, čau, Mateja (Big Ben) do Revolucije (Scuffy Dogs), Goricjanov (Valterap) in Na Trnovski planoti (Ansambel Vrtnica) … in drugim, ki so bile priljubljene pesmi številnih.

Glasbena šola Nova Gorica je tudi aktivno sodelovala pri temu uspešnemu in srčnemu projektu s svojo godalno sekcijo (mentorja Marko Kodelja in Amanda Vidic). Poleg njih pa še mnogo drugih sedanjih in nekdanjih učencev v vrstah Big Banda NOVA (profesorja – trobentač Miloš Rjavec in flavtistka Doris Kodelja), korepetitorka je bila Andreja Ipavec, zapel je Vladimir Čadež. Marsikateri pevec v Vokalnem ansamblu Reunion je tudi obiskoval Glasbeno šolo Nov Gorica pa številni solisti legendarnih goriških glasbenih skupin in seveda odličen vsestranski glasbenik in skladatelj aranžmajev Anže Vrabec.

Skratka, vse se začne v rosnih mladih letih. Nova Gorica je pokazala, da za razvoj kakovostne in tehtne glasbene kulture ima velik potencial in na samem začetku tega stoji Glasbena šola Nova Gorica.

Čestitke vsem nastopajočim za izvrstno glasbeno doživetje.

*****
Nastopali so: Big Band NOVA, Vokalni ansambel Reunion, Glasbena šola Nova Gorica
Dirigent: Radovan Kokošar
Povezovalec: Smaal Tokk
Solisti: Marko Vuksanović, Vanja Alić, Bor Zuljan, Vladimir Čadež, Valter Lapanja, Aleš Faganelj, Božidar Batistič, Tatjana, Mihelj, Nika Kodrič, Tina Posega, Boris Marinič, Klavdij Saksida, Andrej Orel, Kaja Stegovec, Tilen Kravos, Matej Tratnik
Režija: Marko Bratuš / idejna zasnova: Ana Zavrtanik Ugrin / izbor fotografij: Tatjana Gregorič in Marko Vuksanović

(Skupno 845 obiskov, današnjih obiskov 1)