3. šolsko klavirsko tekmovanje Glasbene šole Nova Gorica

Mnoge pianistke in pianisti z Glasbene šole Nova Gorica se pripravljajo na 3. šolsko klavirsko tekmovanje, ki bo potekalo v četrtek, 25. januarja, od 13. ure dalje v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica.

Programska knjižica (ver.1.1)…

V vsaki kategoriji se podelijo nagrade prvim trem najbolje ocenjenim tekmovalcem. Vsi tekmovalci prejmejo enotne spominske medalje. Prvo-nagrajeni tekmovalci nastopajo na zaključnem nastopu.

 

Zaključni nastop prvonagrajencev 3. šolskega klavirskega tekmovanja bo v četrtek, 25. januarja, ob 19. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica.

Tekmovanje je odprto za vse poslušalce.
Vabljeni!

Urnik tekmovanja po kategorijah:

  • KATEGORIJA I: 13:00 – 13.35
  • KATEGORIJA II: 13.45 – 14.25
  • KATEGORIJA III: 14.40 – 15.20
  • KATEGORIJA IV: 15.30 – 16.00
  • KATEGORIJA V: 16.10 – 16.40
  • KATEGORIJA VI: 16.55 – 17.35
  • KATEGORIJA VII: 17.45 – 18.00

V sedmih starostnih kategorijah se bo predstavilo več kot štirideset učenk in učencev klavirja. Klavirski pedagogi želijo s tem tekmovanjem učence spodbuditi k vestnemu, prizadevnemu in zbranemu vadenju. Na tekmovanju bodo pred žirijo klavirskih pedagogov nastopili tudi pianisti, ki se sicer ne udeležujejo državnih ali mednarodnih glasbenih tekmovanj. Preizkusili se bodo na tem posebnem področju glasbenega izobraževanja, ki zahteva obvladanje širšega programa in izkušnjo zahtevnega nastopanja prej ocenjevalno komisijo.

Pianisti, ki se ne bodo udeležili tekmovanja in bi na ta dan imeli uro klavirja, se morajo tekmovanja udeležiti kot poslušalci in prisluhniti tekmovalcem. To je koristna in poučna pedagoška metoda pridobivanja glasbenega znanja ter koncertne vzgoje.

Žirijo bodo sestavljali vsi pedagogi klavirskega aktiva:
Mojca Bizjak, Andreja Ipavec, Andreja Konjedic Lenardič, Barbara Mačkić, Ingrid Mačus, Pavel Pahor, Ingrid Silič, Larisa Stepanenko, Miha Štokelj, Vlasta Vižintin, Milena Židanik Vuga

Organizator: Pavel Pahor

 

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)