Zaključni recital bratov Kolar Tratnik

Violinist Blaž Kolar Tratnik in violončelist Matic Kolar Tratnik sta v juniju v preteklem šolskem letu zaključila nižjo stopnjo glasbenega šolanja na Glasbeni šoli Nova Gorica. Ob tej priložnosti sta nastopila na zaključnem recitalu in skupaj s svojima učiteljicama, violinistko Amando Vidic in violončelistko Petro Vodopivec, pripravila zanimiv program z deli skladateljev, ki so imeli v zgodovini pomembno vlogo.

Zazvenele so skladbe iz nemškega klasicizma in romantike pa dela skladateljev iz znamenite ruske peterice in slovenski skladatelji ter veliko drugih. Pri klavirju sta ju spremljala korepetitorja Ingrid Mačus in Dušan Ješelnik. Brata že od začetkov igranja spremlja skupno muziciranje v duu in drugih komornih zasedbah. V duu sta zaigrala priljubljeno glasbo in filma Pirati s Karibov, v klavirskem triu pa Terzettino C. M. von Webra z gostjo, pianistko Kristino Vuga, ki obiskuje razred Andreje Konjedic. Koncertni program je povezovala sošolka, tudi mlada violončelistka, Zala Černuta.

 

Za presenečenje sta Blaž in Matic, ki bosta šolanje violine oziroma violončela nadaljevala na višji stopnji, ob zaključku pripravila duo hip hop točko, saj sta oba aktivna plesalca in tekmovalca v tej zvrsti plesa.
Po uspešno izpeljanem recitalu so se v avli šole vsi nastopajoči skupaj s poslušalci in družino glavnih dveh glasbenikov, Blaža in Matica Kolarja Tratnika, družili in prijetno pokramljali.

(Skupno 659 obiskov, današnjih obiskov 1)