Učenke z Glasbene šole Nova Gorica na Cellofestu v Ljubljani

Učenke z Glasbene šole Nova Gorica z dirigentko in violončelistko Ksenijo Brlek Trotovšek ter učiteljico violončela Petro Vodopivec

Med 10. in 16. oktobrom je v Ljubljani po treh letih ponovno zaživel Cellofest, praznik violončela in glasbe. Značilnost Cellofesta je ta, da se deli na dva dela, na delavnice oziroma seminarje s priznanimi violončelisti, ter na koncerte, na katerih ima glavno besedo prav violončelo. Med številnimi zanimivostmi izstopa delavnica za najmlajše violončeliste (od 2. do 8. razreda violončela). Štiri učenke z Glasbene šole Nova Gorica, Julija Gabrijelčič, Angela Vezjak, Sara Rosa in Ajda Kramarič, so se udeležile prav te tridnevne delavnice, ki je potekala med 14. in 16. oktobrom na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in na kateri so sodelovali učenci z mnogih slovenskih glasbenih šol. Na njej so se urili v igri violončela pod vodstvom številnih gostujočih mentoric, učiteljic violončela, ki so bile v vlogi asistentk dirigentke Ksenije Brlek Trotovšek. Na udeležbo na delavnici je učenke z naše glasbene šole pred tem pripravljala Petra Vodopivec.

Kot češnjica na vrhu tortice je bil za naše učenke in ostalih 90 udeležencev delavnice zaključni koncert, ki je potekal 16. oktobra v dvorani L. M. Škerjanca na konservatoriju. Učenke so bile nad delavnico navdušene. Domov so prišle polne vtisov, novih izkušenj, dragocenega znanja in poznanstev, in še pomembneje polne motivacije za nadaljnje delo. Kako tudi ne bi, saj so nastopile v 90-članskem orkestru violončela pod vodstvom izjemne pedagoginje in violončelistke Ksenije Trotovšek Brlek pred polno koncertno dvorano.

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)