44. skupščina Zveze slovenskih glasbenih šol uspešno zaključena v Novi Gorici

Glasbena šola Nova Gorica je v dneh 15. in 16. oktobra 2024 gostila 44. skupščino Zveze slovenskih glasbenih šol. Dogodek je združil številne strokovnjake s področja glasbene vzgoje iz vse Slovenije, ki so se v dveh dneh posvetili aktualnim temam in izzivom sodobnega glasbenega šolstva.

Skupščina se je začela z uvodnim nagovorom ravnatelja novogoriške GŠ, g. Vladimirja Čadeža in nastopom, ki so ga s svojimi mentorji pripravili učenci gostujoče šole. Sledile so razprave o aktualnih vprašanjih, ki zadevajo glasbeno vzgojo v Sloveniji. Udeleženci so imeli možnost izmenjati izkušnje, spoznati nove ideje in se povezati s kolegi iz drugih glasbenih šol.

Posebej zanimiva je bila delavnica, ki sta jo pripravila predstavnika Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, g. Jože Rajk in ga. Jadranka Zupanc ter motivacijsko predavanje g. Aljoše Bagole o tem, kako biti v redu, o nepričakovanih vplivih na naše počutje, odnose in samopodobo.

Dogodek je fotografiral Foto atelje Pavšič Zavadlav.

Glasbena šola Nova Gorica se zahvaljuje vsem udeležencem, predavateljem in sodelavcem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi 44. skupščine Zveze slovenskih glasbenih šol.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)