Glasbena eksplozija na Marsu

Koncert Pihalnega orkestra na otvoritveni slovesnosti Festivala R.o.R, v sodelovanju z zavodom BridA in občino Nova Gorica, 3. oktobra 2024

Letošnji R.o.R festival je bil bogat z raznolikimi umetniškimi izrazi, a posebno mesto v programu je zagotovo imel nastop Pihalnega orkestra Glasbene šole Nova Gorica. Kljub neprijaznemu vremenu so mladi glasbeniki pod vodstvom maestra Armanda Mariuttija s svojo strastjo in energijo ustvarili pravo glasbeno poslastico.

Prebudili so Marsovo atmosfero in poskrbeli za nepozabno doživetje za vse prisotne. Njihova glasba je bila kot svež veter, ki je pregnal sive oblake in razveselil srca občinstva. Med skladbami kot so Also Sprach Zarathustra (R. Strauss, arr. R. P. A. Cabofigue), The marches of J. Williams (J. Williams, arr. J. Vinson), Carmina Burana – Fortuna Imperatrix Mundi (C. Orff, arr. J. Bocook), Return of the Vikings (B. Appermont) in Pirates of the Caribbean Medley (K. Badelt, arr. K. Morita) je bila tudi skladba Mars (G. Holst, arr. J. Vinson), pripravljena posebej za ta dogodek.

Orkester je s svojim nastopom dokazal, da je glasba univerzalni jezik, ki povezuje ljudi in presega vse meje. Hvala Pihalnemu orkestru za nepozaben koncert in R.o.R festivalu za priložnost, da smo bili priča temu čudovitemu dogodku.

Eva Slokar Šfiligoj

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)