Naši mladi violončelisti na Cellofestu 2024: Plesne oblike v glasbi skozi stoletja

Cellofest Ljubljana 2024, že peti po vrsti, je ponovno združil mlade violončeliste iz vse Slovenije. Med njimi so tudi naši talentirani učenci, ki so se v dneh od 18. do 20. oktobra udeležili intenzivne delavnice pod vodstvom priznane pedagoginje Ksenije Trotovšek Brlek.

Tradicionalna delavnica za najmlajše violončeliste

Od druge izvedbe Cellofesta dalje je 3-dnevna delavnica za najmlajše violončeliste postala stalnica. Letos so se je udeležili: Sara Rosa, Julija Gabrijelčič, Luka Obidič, Luka Sitar in Brin Bovcon. Pod mentorstvom naše profesorice Petre Vodopivec so se intenzivno pripravljali na delavnico, kjer so pod vodstvom prof. Ksenije Trotovšek Brlek in njenih mentorjev pomočnikov obogatili svoje znanje in izpilili svoje nastope.

Zaključni koncert: Plesne oblike v glasbi skozi stoletja

V nedeljo, 20. oktobra, je bil vrhunec delavnice zaključni koncert. Mladi glasbeniki so navdušili občinstvo z izvedbo 18 skladb v priredbah za orkester violončel. Na odru se je zvrstilo kar 93 violončelistov različnih starosti, ki so s svojim skupnim nastopom ustvarili nepozaben dogodek.

Ponosni na naše učence

Ponosni smo na naše učence violončela, ki so s svojim talentom in prizadevnostjo prispevali k uspehu koncerta. Čestitamo jim za izjemen nastop in se zahvaljujemo njihovi mentorici, profesorici Petri Vodopivec, za uspešno pripravo.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)