Pihalni orkester Glasbene šole Nova Gorica v Krškem zlat

Krško, 27.-28. 5. 2023

41. tekmovanje slovenskih godb in 11. tekmovanja mladinskih godb je potekalo v Kulturnem domu v Krškem po merilih Zveze slovenskih godb.

Pihalni orkester GŠ Nova Gorica in dirigent Armando Mariutti v Krškem / foto Zveza slovenskih godb

Tekmovanje je za glasbenike velik izziv, saj zahteva trdo delo, zbranost in optimalno izvedbo. Vsaka dosežena točka predstavlja uspeh in nagrado za njihov trud …

Na 41. tekmovanju slovenskih godb se je na koncertni stopnji pomerilo pet najboljših slovenskih pihalnih orkestrov, na 2. težavnostni stopnji pa šest izbranih godb. Priložnost, da se predstavijo občinstvu in strogi žiriji, so dobili tudi nadarjeni mladi glasbeniki, ki so se udeležili 11. tekmovanja mladinskih godb in na tem mestu omenimo Pihalni orkester Glasbene šole Nova Gorica, ki ga vodi dirigent Armando Mariutti. Orkester je na tekmovanju požel velik uspeh.

Letošnje tekmovalne nastope je spremljala in ocenjevala petčlanska mednarodna žirija, ki so jo sestavljali Mitja Dragolič in Tomaž Habe iz Slovenije, David Fiuza iz Španije, Marco Somadossi iz Italije in Waldemar Gron s Poljske. Žirija je najboljšim podelila plakete in priznanja.

Pihalni orkester Glasbene šole Nova Gorica je pod vodstvom Armanda Mariuttija osvojil ZLATO PLAKETO (87,22 točk).

Iskrene čestitke dragi člani pihalnega orkestra, čestitke tudi dirigentu za dosešen uspeh in staršem mladih orkestrašev!

Rezultati organizatorja tekmovanja so objavljeni TUKAJ.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)